Hvad skal vi ha’?
Mad samler os – på tværs af generationer, kulturer og vaner. Efteråret 2025 inviterer til fællesskab, nysgerrighed og nye smagsoplevelser på biblioteket og i køkkenet.
Mad er folkelig og finkulturel. Den er international. Fler- og tværkulturel. Relevant i samtaler om traditioner og værdier, sundhed, miljø, klima og uendeligt meget mere.
I efteråret 2025 sætter Bibliotekerne og DR fokus på danskernes madkultur. Kampagnen sigter mod at danne ramme om en stor, fælles samtale om mad. At informere og inspirere danskerne – særligt børnefamilierne – til at finde sammen i køkkenerne. Gerne på nye og spændende, sunde og bæredygtige måder.
I ugerne 38–43 går det løs på de danske biblioteker og på DR. Aktiviteter, udstillinger og TV-programmer sætter spot på danskernes forhold til mad og madkultur. Der er noget for både børn og voksne – gerne sammen.
Inspiration til middagsbordet
Hvad skal vi ha? – ja, og en gang i mellem går man lidt kold på aftensmaden – og får det samme, som vi plejer.
På biblioteket finder du masser af bøger, som kan give inspiration til middagsbordet, og her i efteråret er der lidt ekstra godt.
Holstebro Bibliotek har fået tildelt en stor stak bøger om mad fra en pulje på Centralbibliotekerne.
Så nu er der 10 eksemplarer af 15 forskellige bøger, som handler om mad – både for børn og voksne. Du finder dem lige inden for døren.
Desuden har vi fået 15 familieposer – en pose med 4 bøger og aktiviteter til børnefamilien. Disse poser kan lånes med hjem, så børnene også kan komme med i køkkenet.
Vi har disse ekstra bøger frem til nytår, og de skulle gerne nå ud til en masse borgere i Holstebro!


Vidste du at:
Mere end hver tredje dansker synes, det er svært at lave velsmagende mad uden kød.
Danskernes yndlingsaftensmad i 2025 er:
- Rugbrød med pålæg
- Pizza
- Sandwich